The Ice Princess

Author: Camilla Lackberg14409238_10208365474147055_792299618_n

” Πάντα με εντυπωσίαζε η ειρωνεία της ζωής μου. Το γεγονός ότι μπορώ να δημιουργώ ομορφιά με τα δάχτυλα και τα μάτια μου, ενώ σε όλα τ’ άλλα καταφέρνω μόνο να δημιουργώ ασχήμια και καταστροφή”.

Το βιβλίο, Η Παγωμένη Πριγκίπισσα, είναι το πρώτο από την δημοφιλή αστυνομική σειρά της Camilla Lackberg, που ακολουθεί την ζωή, της συγγραφέα Ερίκα και του αστυνομικού Πάτρικ. Μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές το βιβλίο ήταν καλό, αλλά η αλήθεια είναι πως το περίμενα καλύτερο. Βέβαια, επειδή είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς, θέλω να πιστεύω ότι στην συνέχεια το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.

Η ιστορία λοιπόν ξεκινάει με την πρωταγωνίστρια που έχει επιστρέψει στο πατρικό της, στην Φιελμπάκα, μετά το δυστύχημα των γονιών της. Εκεί, ενώ προσπαθεί να βάλει τις σκέψεις της σε μια τάξη, αλλά και να μαζέψει τα πράγματα των γονιών της, ζει μια άλλη τραυματική εμπειρία. Τυχαία, ανακαλύπτει το πτώμα της παιδικής της φίλης, Άλεξ, στο πατρικό της, και πιο συγκεκριμένα στην μπανιέρα της, με κομμένες τις φλέβες. Αν και είχε πολλά χρόνια να μιλήσει με την  Άλεξ, οι περιστάσεις είναι τέτοιες, που της δημιουργούν πολλά ερωτήματα για την ζωή της παλιάς της φίλης και σύντομα, βρίσκει τον εαυτό της να ψάχνει για στοιχεία, με σκοπό να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη εκείνη την νύχτα.

Στο βιβλίο, κατά κύριο λόγο έχουμε την οπτική της Ερίκα. Μας δίνεται, όμως, και αυτή του αστυνόμου Πάτρικ. Η συγγραφέας έχει κάνει καλή δουλειά με την δομή του βιβλίου και με τον τρόπο που αποκαλύπτονται τα στοιχεία στον αναγνώστη. Η πλοκή είναι αρκετά καλή και ανακαλύπτεις πολλά ένοχα μυστικά του παρελθόντος που αφορούν αρκετά πρόσωπα του βιβλίου.

Οι δυο πρωταγωνιστές του βιβλίου μου φάνηκαν αρκετά συμπαθείς. Έχουμε πρώτα την Ερίκα, που βρίσκεται στο στάδιο της συνειδητοποίησης μερικών λαθών του παρελθόντος. Είναι συγγραφέας -αρκετά έξυπνη, ενδιαφέρεται πολύ για την ανακάλυψη της αλήθειας και είναι  αρκετά συναισθηματική με τους ανθρώπους που αισθάνεται κοντά της. Έπειτα, έχουμε τον Πάτρικ, που είναι ερωτευμένος από την εφηβική του ηλικία με την Ερίκα. Είναι ένας πολύ ικανός αστυνομικός, έξυπνος, με αρκετό χιούμορ και βλέπει πάντα την ευχάριστη όψη της ζωής.

Ακόμα, πρέπει να αναφέρω, ότι ούτε στο συγκεκριμένο βιβλίο έμεινα ικανοποιημένη με το τέλος. Βασικά δεν μου άρεσε καθόλου. Για άλλη μια φορά αν και υπήρξε καλή πλοκή και ουσιαστική προσπάθεια από την συγγραφέα, η αποκάλυψη του ανθρώπου που κρυβόταν πίσω από όλα δεν με ικανοποίησε ούτε στο ελάχιστο.

Παρόλα αυτά, αν εξαιρέσουμε το τέλος κατά τ’αλλά το βιβλίο ήταν καλό χωρίς ιδιαίτερους ενθουσιασμούς. Εύχομαι η συνέχεια να είναι καλύτερη!

Goodreads

 

Advertisements

11 thoughts on “The Ice Princess

 1. Μια και το συζητήσαμε, πιστεύω το Αλέξ του Πιερ Λεμέτρ έχει όλες τις αρετές που ψάχνουμε.

  Liked by 1 person

  1. Το έχω αγοράσει το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά δυστυχώς δεν έχω προλάβει να το διαβάσω ακόμα. Μακάρι να είναι όντος καλό!

   Liked by 1 person

   1. Εμένα μου άρεσε πάντως! Μέρος της συζήτησης που κάναμε εδώ το μετέφερα στην κριτική μου.

    Liked by 1 person

 2. Ωραία παρουσίαση και θίγεις κάτι που και εμένα δεν μου αρέσει στα αστυνομικά. Να χτίζει ο άλλος ολόκληρη πλοκή σιγά σιγά, να εμβαθύνει, να έχει ανατροπές και στο τέλος να ξεφουσκώνει και να λες «αυτό ήταν»; Λες και δεν ήξερε πως να τελειώσει την ιστορία.

  Liked by 2 people

  1. Ακριβώς! Δεν ξέρω γιατί, αλλά τον τελευταίο καιρό πέφτω συνέχεια σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι κρίμα για το βιβλίο γιατί φαίνεται ότι είναι καλοδουλεμένο.

   Liked by 1 person

   1. Ότι οι σύγχρονοι συγγραφείς αστυνομικού επηρεασμένοι από την τάση για βαρύγδουπρε

    Liked by 1 person

   2. … από βαρυγδουπες κριτικές αμελούν την πλοκή και γράφουν για να εντυπωσιάσουν με το βαθος της σκέψης τους και καλά και με τα πάθη και τον πλούσιο ψυχολογικό κόδμο των ηρώων τους.

    Liked by 1 person

   3. Μάλιστα! Θα συμφωνήσω με την θεωρία σας. Είμαι σίγουρη ότι ισχύει σε μεγάλο βαθμό για αρκετά αστυνομικά μυθιστορήματα.

    Liked by 1 person

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s